Петкова: Няма сеизмичен риск на площадката на АЕЦ ,,Белене''

Стратегическите инвеститори ще строят АЕЦ "Белене". Процедурата беше отворена за всички заинтересовани лица. Приятно изненадана съм, че се появиха български консорциуми за участие в проекта. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова при гостуването си в БТВ.

Борисов: Йордания е важен партньор за България

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с министъра на външните работи на Хашемитско кралство Йордания Айман Ал-Сафади. В рамките на разговора им премиерът Борисов отбеляза, че Йордания е важен партньор за България в региона на Близкия Изток и Северна Африка, предаде пресцентъра на Министерския съвет.

Слънчево и горещо

Днес ще бъде слънчево, следобед - горещо. В източните райони ще има временни увеличения на облачността, без очаквани валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще достигнат 32-37 градуса, малко по-ниски по морския бряг, предаде НИМХ. 

Изравнителните сметки за парно могат да се обжалват до 1 октомври

Според статистиката на "Топлофикация София" половината от абонатите на дружеството имат да получават пари, а другата половина да плащат след извършването на годишното преизчисляване, предадоха от дружеството. 

Сидеров: НФСБ и ВМРО се опитват да откраднат електората на АТАКА!

НФСБ и ВМРО се опитват да откраднат електората на АТАКА. Това го казах във връзка с изявлението на Искрен Веселинов, че ВМРО нямат нищо против сътрудничество с АТАКА по места. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров при включването си в Нова.